Thursday, December 15, 2011

Angkasa

Diandra arjunaidi
taken: KLue.com

Sepucuk surat cinta.
Yup dipetik dari lirik Angkasa oleh Diandra Arjunaidi
First time I heard about her is in JUNK magazine  i presume
Masa tu yang pelik sebab nama  'Arjunaidi'
so closed wit ma father name as you all know 'Arjunaiti'
Today I just wanna share the lyric of "angakasa"
yang sudah di repeat almost 50 times?
follow her twitter @imdiandra


Jika ku tuliskan
sepucuk surat cinta owh bagimu
mungkinkah ia mampu
mengubah fikiranmu
tentang diriku yang sayang
menanti ketibanya hari

ke angkasa
dan kembali
ku tetap berada disisi
cinta kita bagaikan fantasi
kau lah yang ku miliki
kau lah yang ku mencari
selama-lamanya

walaupun kita dua insan
yang tak pernah memahami
diri kita yang berlainan alam
tapi takdir kita bertemu
dan ku tak akan lepaskan
perasaan ini

dan sayang mungkin kita
tak harus kekal begini
dan sayang kita harus
menempuhi realiti
realiti..realiti..

Angkasa
by: Diandra Arjunaidi

Tuesday, December 13, 2011

Why we called it LIMA

10 Dec,

Perjalanan seawal 4 pagi. Tapi gerak pukul 5 juga, nak buat macam mana. Masuk bus (ditaja USM) je terus seat belakang, buang beg, sarung headcap TIDUR! memang subuh pun burn ar.even beberapa orang kejut pun susah nak bangun. Takdir kan. Tapi yang peliknyer sampai je Kuala Perlis terus bangun buka beg amik shade pasang cekak turun dari bus macam traveller. heh~

Kuala Perlis(830 am) jeti nak pergi Langkawi. Satu tempat yang best ada makan. Tapi skunk kat jeti tu ada secret recepi pulak, dasat~ Tunggu punya tunggu pukul 1030 juga se-aero naik ke ferry.Dalam ferry tu boley pulak layan movie thai dush dush dush ar..da boring layan sudoku.

Jeti Langkawi (1145 am) dengan gaya traveller kiterang keluar ferry di sambut dgn staff aero usm. Naik bus mrsm. Nak di jadikan cerita, sorang staff ni duk complain kata nya "ada ke patut depa kata aq pemandu teksi, tau lar baju aq sama macm pemandu teksi, tapi beza depa dgn aq, aq ada tulis 'aerospace eng' ".. di tambah lagi " da jadi macam ni aq pun tipu ar pelawat..bila depa dok tanya brape harga nak pergi LIMA aq sebut je rm30 padahal rm6 je."

LIMA (1230 pm) sejauh 20km perjalanan akhirnya sampai. Besar gak tempat. Kami pergi semata mata nak tngk air show.memang awesome gile. Masa nak tunggu pukul 2.oo pm, kami pun jalan jalan ke booth usm. Kemudian sampai saat yang dinantikan air show.aweosme gile. kalau nak tengok boleh lihat di youtube taip sahaja LIMA 2011.

Jeti Langkawi (1730) Masa untuk shooping. Sebab kan sayang umi punya pasal. Beli ar di Haji Isamil Group untuk barangan dapur. After that semua sibuk nak beli coklat, makan, dan main bowling. Tepat (1930 pm) kami se-aero naik ferry. 

The new generation A330 Multi Role Tanker Transport (MRTT) Royal Australian Air Force
F-18 Super Hornet (United States Air Force, USAF)


Semangat untuk aerospace sikit!

Wednesday, November 30, 2011

Silam

Hari ini mari kita berbicara mengenai isi hati atau pendapat. Sekarang ini, di Malaysia pergolakan politik telah berlaku.Jadi anak anak muda yang bergelar mahasiswa/siswi rata-rata berusaha melibatkan diri dalam politik. Perbezaan falsah politik menyebabkan ramai mahsiswa/siswi bertelagah. Bukan nak kata siapa betul atau siapa salah.Tapi permainan politik ini sudah lama berlaku.Semenjak kita belum merdeka lagi.

Jadi percatuan boleh ini telah dirancang sejak dahulu lagi. Dan kemungkinan kita meneruskan lagi percatuan ini. Bagi mahasiswa/siswi , semangat berpolitik memng tidak dapat dibendung lagi akan tetapi percatuan ini jangan sampai termakan jerat falsafah kaum sendiri..Bukan nak kata Si A betul Si B salah. Akan tetapi mahasiswa/siswi mengikut secara membuta tuli.

Sejarah walau di catit dalam manuskrip dan di simpan beratus tahun tidak semesti nya betul.siapa kita di zaman ini mentukan sejarah itu betul atau salah.walau kita mengkaji bahawa penulisan itu betul, tetapi kita tidak tahu apa agenda sebelum penulisan sejarah itu berlaku.

Tidak bermaksud kita perlu tidak percaya sejarah atau percaya sejarah, dan juga tidak bermaksud kita harus mengkaji dengan teliti.Tetapi kita tidak tahu bahawa apa sebenar yang berlaku sebelum penulisan itu berlaku. Hanya percakapan mulut sahaja di bawa turun temurun secara tidak langsung berubah isi demi isi. Apa yang cuba di sampai kan penulis sekarang ini, biarlah sejarah itu berlalu dan di simpan sahaja. Cuma jangan di ulang.Biarlah kita mahasiswa/siswi  membicarakan politik secara jelas dan lancar sambil menerbitkan sejarah politik yang baru dimana kita sahaja yang tahu akan agenda tersebut.

Tuesday, November 29, 2011

what should I write

~Let the fingers dance~

Sekarang berada di J6060 bilik di USM nibong tebal. Dimana noh jarang balik. Not everything is new. Just baru buat twitter (heheheheh)  tuan punya twitter noh_hafiz. Senang je nak cari. Apa lagi ye..Yesss , handphone Sony Aino U10i sudah dijual dan memiliki phone yang baru iaitu Samsung S Plus.
so gambar ni pun dah lama.


Saturday, August 6, 2011

ahhhhhhhhh~~ everything is new again.

salam ramadan.

 hiyakk!!.ehe ehe
ok sekarang ini sudah masuk bulan ramadan hari yang kelima.kalau ikut tarikh Islam nye 6 ramadan 1432 hijrah. Baiklah, sudah lama Noh tak update blog. Isi ader tapi masa tak ada..aaha! Isi sudah hilang..so kita buat dono je ye.

tapi hari ini apa yang dpat di berikan adalah satu petikan hadis. :)

Daripada Abu Hurairah telah berkata: Rasullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud : Sembahyang yang difardhukan kepada sembahyang yang sebelumnya merupakan penebus apa antara keduanya, dan Jumaat kepada Jumaat yang sebelumnya merupakan penebus apa antara keduanya, dan bulan kepada bulan(iaitu Ramadhan) merupakan kaffarah apa antara keduanya melainkan tiga golongan : Syirik kepada Allah, meninggalkan sunnah dan perjanjian (dilanggar). Telah berkata Abu Hurairah : Maka aku tahu perkara itu akan berlaku, maka aku bertanya: Wahai Rasulullah! adapun syirik dengan Allah telah kami tahu, maka apakah perjanjian dan meninggalkan sunnah? Baginda S.A.W bersabda : Adapun perjanjian maka engkau membuat perjanjian dengan seorang lain dengan sumpah kemudian engkau melanggarinya maka engkau membunuhnya dengan pedang engkau, manakala meninggal sunnah maka keluar daripada jamaah(Islam).-Hadis riwayat Ahmad, Al-Hakim, dan Baihaqi-



salam ramadan!

Friday, June 3, 2011

Hidup Aku Best!



For the past few months,
my life totally awesome!!!!!!!!!!

Berikut adalah tatacara program saya:
 
i- Holiday semasa study week
percutian ini memang tidak di rancang dan di fikir. 4 hari ou bercuti, sampai ke johor. Semua nya bermula apabila kami ke pulau pinang untuk sarapan pagi. Dengan di saji kan roti canai kuah ayam dengan kopi memng bermakna ar!. Kemudian kami ke road walk.(first time Noh pergi) memang amazing and COOL! banyak sangt barang antik. Jalan-jalan kami pun pulang ke perhentian sungai bakap (rohilmi/pemandu. affanzi/tauke besar). Kami berhenti setelah kenderaan sesak sangant akibat lori beras terbalik. Jadi tanpa diduga kami ke ipoh menginap di hotel seri malaysia, serta ke kuala lumpur serta ke johor bharu kami menginap di tune hotel. Tidak lupa juga kami sesat di UTM selama sejam  (kejap jer)

ii-Lawatan industri aerospace students
lawatn ini, a day after kami pergi ke pulau pangkor semasa kursus MRS. Kat pulau pangkor best!! Ok this trip memang dirancang untuk membuka minda dan mata student aerospace engineering. Lawatan yg bertempat di Subang selangor ini, confirm dan pasti and sure memang best. Lawatan pertama ke Spirit aerosystem. ini membuat part sayap untuk boeing (betulakan kalau salah yer). Jadi memang teruja ar. Masa abang engineer tu (umur baru 25) tunjuk bagaimana produk itusi bina, Noh teringat kereta buggati di bina. Hampir sama sebab bugggati di bina secara pecahan dan peringkat berbeza dari kereta biasa. And it also an aerospace engineering. Kemudian kami ke Subang juga, ke Malaysia Airlines Di situ tempat mereka menyelia dan memeriksa kapal terbang dari segenap dunia, memang cool!! Masa tu juga ar dapat merasa naik Business class, First class, economical class. Layan der. Tidak lupa kami menetap di JATI Uitm Shah Alam bersama prof.Victor.. Berjumpa kawan lama di damansara.

iii-Perkampungan PRS satu malayisa
Bunyi macam gempak kan. Tapi ini sebenarnya hanya sekadar aktivit bagi merapatkan silaturrahim antara semua ipta di malaysia. Bertempat di Skudai UTM. Yeah, kami kembali lagi tanpa sesat sebb kami naik bus. Perjalanan yang memakan masa selama 12. Onak duri kami lalui. Kami wakil USM yang terdiri dari kampus induk serta kejuruteraan, dengan moto 'KAMI MEMIMPIN' berangkat ke UTM pada jam 9 pagi.Tapi sebelum sampi ke perhentian sg.bakap. Kami terpaksa memasuki jalan kampung( sebb xnak lalu tol) . Dalam perjalanan , memang senyap. tapi time nak balik je, bising satu bus. happening gile.! pengalaman kat UTM ok ar so so.. x menonjol sangt coz im cool.hahaha

iv-Shell Eco marathon
Event ni sudah lama sangt.Tapi bagi Noh memang best dan terbaik. Sebab banyak benda baru yg Noh boley belajar. Anyway Noh pernah post pasal ni. (stalker ar sikit ye). Doa kan kejayaan pasukan USM di litar sepang ini pada bulan 7!!
v-Membeli ticket Arsenal vs. Malaysia
Noh bukan ar fanatik Arsenal, tapi kalau Arsenal main sokong gak r. Anyway, ni Noh nak habaq sikit ni haa, Noh da beli ticket Arsenal 13 julai ni. harga Rm108. TERIMA KASIH kepada Raiminor ramsey kerana membeli ticket untuk saya.hihihih
Guess what , Noh dapat Pas percuma untuk melihat pasukan Arsenal berlatih!!!!!!
SUPER COOL!! 12 haribulan ini yer. jangan jeles!

Hotel Seri Malaysia Ipoh.

Tune Hotel Danga Bay.    

 Menginap di dalam hotel ini, satu hari je.tapi amat best. Tidur satu bilik. Makan pagi tu kat hotel!









Nak cari hotel ni pun boleh sesat. Maklum ar kami orang penang. Mane tau jalan selatan. Yg lawak nyer kat sini. kami pepagi makan kat luar pastu berus gigi kat tandas. dengan kehadiran makcik cleaner menggamat kanlagi suasan.haaa!













spirit Aerosystem




Berada di Hall Utama Spirit Aerosystem. Kami warga School of Aerospace Engineering amat berkait rapat dengan sarikat ini.COOL!




 

Malaysia Airlines.



Dalam First Class. Masyuk ou dalam nie. Business Class kat tingkat atas. Bermakna gile. Dapat gak merasa tempat mewah en. by the way ini adalah Kapal Malaysia Airlines!







Pass Training (front)









Hihihihi..dapat pass percume.nantikan yer!









Pass (back)

Tuesday, May 3, 2011

Choose the happy few


Politely walk away from the friends who don't support the changes in your life.

There will be friends who don't.They will be jealous and afraid every time you make a change.The will see your new motivation as a condemnation of their own lack of it. In subtle ways, they will bring you back down to who you used to be. Beware of friends and family who do this. They know not what they do.

The people you spend time with will change your life in one way or another. If you associate with cynics, they'll pull you down with them. If you associate with people who support you in being happy and successful, you will have a head start on being happy and successful.

Throughout the day we have many choices regarding who are going to be with and talk to. Don't just gravitate to the coffee machine and participate in the negative gossip because it's the only game in town. It will drain your energy and stifle your own optimism. We all know who lifts us up, and we all know who brings us down. It's okay to start being more careful about whom we give our time.

enthusiasm for life is contagious  

Monday, May 2, 2011

Pabila budak ber-FACEBOOK

sebabkan musim peperiksaan sudah tamat..
maka bermula sudah kehidupan ku sebagai seorang lelaki

ok sebabkan sekarang sudah 2 jam keboringan
maka dengan tragis nye noh menjadi stalker
apa yang noh stalker kan adalah budak budak yg sudah mempunyai FACEBOOK
 bila tengok facebook maka terbahagi kepada perempuan dan juga lelaki.
kita pergi ke gadis gadis semasa dulu ye.

Gadis semasa.
biarpun umur belum melepasi tahap SPM lagi..mereka sudah pandai bergaya
memang noh tak kesah ar dorang nak bergaya atau tak
tetapi masalah nyer noh tengok gadis gadis semasa ini
mereka menjadi lebih tergedik gedik
bermula dari gambar sampai ke pertuturan
*WTH
dari gambar pergh..posing lebey..
tapi belakng rumah jer..
menggunakan DSLR..
*noh pun tak terbeli lagi..
posing sakan...
pastu dengan buat ayat paling comey..*hell
cth.. -bocan ciut-
sbbkan noh tak faham..maka ter erti maksud perkataan kepada :-
a) buncit
b)bojan kiut?
c)bukan cuti
jadi konklusi gadis semasa agak gedik
lelaki semasa.
walaupun sesetengah muke telah diperdayakan
dengan kematangan tapi kantoi juga..
tengok info pergh manager kat dot dot dot
sekali tengok scholl
SMK*^%#*%*@&%  group 2011
budak skola ag..
mereka juga sudah mengerti apa itu DSLR
yeahhhh!! coolll
posing pun maut...
tapi kat kelas dengan times square je ar
tak pun PAVI..
*tu pun lepak depan entrance*
yang tak bleh belah...mereka sangka mereka HOWTSTUFF
dengan berbekalkan muke jambu..
pastu sembang lebih..
*minta maaf yer tapi seluar dalam pun parent belikan*
konklusi yer poyo habes ar.

sesiape yang terase minta senyap jelah..
because this is my writing..
i generate it by my self..
so you don't have any right to complaint or condemn

Thursday, March 24, 2011

Guys im chill :D

ok guys...after a year heart break
*u all know what im talking about rite..
so im completely recover from all those miserable scene in my life..im completely become MUHAMMADNORHAFIZ ARJUNAITI
currently with CHILL mood..
dont need a girl or girls..XDDDDhahahah!!

So im tellin u these..                                                                                                                           goodbye my beautiful ex-gf 
u deserved a better man.
i have no more intention towards you anymore.
so be chill
no need to mara mara or dendam dendam
x larat nak buat bnder mcm tu lagi..
and i have a song for u..
video





*  ok...we never celebrate our birthday,also our annivesary together
so no point we're staying together rite..
so chill out..
no offence ok :D

Sunday, March 13, 2011

haish

so. this. is. my. story.
macm macm bnder da berlaku around these 2 weeks
so tension xder ar gak..
ok..
semlam baru balik men futsal
shit lama gile x maen
almost 3 years.
*F4 men ruqby
*F5 injured x men ar
*matriks men volley ball
so mmg agak berkurun kaki aq x merembat bola
ok.. yang paling menarik orang lama telah dtng
so things getting complicated
ye ar baru nak menenagkan diri da dtng plak
tapi masalh da setel..
there is no way im gettin to meet u at any cost
so pepaham ar
haaaaaa~


*hidup nie jgn ar nak maen tarik tali bahaya
*boley menyushkan semue orang
*kalau  da hilang better hilang je...
*percaya kata hati
*jgn asyik duk layan feeling chill sudeyh (ko hensem sbb awek korea pun kate ko hensem)
*(korea da penuh dgn mamat hensem jambu, so lupakan siape yang ko patut ko lupe)
*i know u will read this

Monday, March 7, 2011

liyana fizi

 light writing
looking back at last september
two years ago i cant remember
when it all began

swimming in cloud of memory
did i call u, did you ring me?
and did i pick up any
cause i cant recall
every word from your rhyme
you walked away
said im wrong but its fine
tragedy happen in wonderful time

and i fell for wrong mission
drowning in slow motion
lucky i found the photograph

this is not the way it use to be
with me pretending you and me
but i cant see the way you see me

you tried to 
help me out
but its seems
didnt work out
the more you say
the less i can look up

cause i cant recall
every word from your rhyme
you walked away
said im wrong but its fine
tragedy happen in wonderful time

and i fell for wrong mission
drowning in slow motion
lucky i found 
the photograph

show me something, someone
that i left behind
i know its worth a thousand words
i know


-LIYANA FIZI-

Saturday, February 26, 2011

Semuanya tipu?


when we talking about love,
for me,
love is abstract, unpredictable, dull, nothing more

kita mampu berkata manis ketika memulakan sesuatu perhubungan
tapi segala kemanisan yang kita ucap hilang hanya dalam beraper saat.

macam maner nak ckap erk
*menaip smabil lagu techno kat kepale

kita sanggup menipu semata-mata untuk mendpatkan apa yang kita idamkan
tanpa peduli segala batas yang bakal terjadi
pernah mencuba untuk menipu 
supaya kita tidak mahu mendapatkan kembali apa yang di idamkan??

segala senang apabila kita melepaskan perkataan atau dikenali sebagai 'TIPU'
ntah for me
love is nothing.
datang dan pergi tanpa menggangu kehidupan seharian
itu yang 'BENAR'
berbanding dgn sengsara yang kita dapat melalui istilah CINTA

muke cam apek ni yang tulis blog nie

Wednesday, February 23, 2011

My favourite

  
Atas permintaan rohilmi

One of my favourite..
beg umur 25 tahun skunk jadi beg kuliah
menyimpan barang lama..
haaa
ramai yang x suke kan menyimpan
bagi Noh dapat simpan barang lama tu 
kira style ar..sbb bukan senang kita memiliki barang antik
sejak kecil lagi..
Noh teramat suke menyimpan.
kete tamiya dash enkuru pun ader lagi
tapi da rosak ar..

ntah ar sbb ape Noh simpan..
hampir semue barang simpanan Noh, 
Noh yg pilih sendiri
kire memory ar tu..

selain barang plak
Noh jenis yang x suke beli bnder baru sangt
kalo betul betul kene beli baru beli
antaranya kasut...
Kalo x der kasyt x best xder feeling
kasut kalo boley biar jadi lush sampai old skoll gitu
baru pakai feeling jer.
kasut saiz 8 baru setahun pakai
 bukan kate Noh jimat *tapi ader sikit ar
memang barang lama Noh memng sensitif
ader one day tu.. my umi tetibe je buang
alasan sbb kasut da lusuh  *mmg pun
memang jadi hesteria ar dangr
pastu da bebel bebel bebel
tetibe esok pagi ader balik
hahaha
best best

satu lagi feveret..barang antik..
pergh suke gile bangunan lama pun suke 
rase classic
untuk bngunan kawasan feveret adalah
i-pulau pinang
ii-taiping 
iii-melaka
best gile view cantik
kalo kat melaka best pergi kg jawa..barang antik mmg bnyk
mcm2 ader
kbye
memang da uzur tahap hyper

Sunday, February 20, 2011

penerimaan

seperti kita tahu, bukan senang kita nak menerima seseorang selepas ape yang berlaku.
tapi bagi noh mmg susah pun.
setiap kali kite nak menerima seseoarng, kita pasti akan memikirkan kesilapan seseorang,
bukan nyer segala kenangan.
tapi alangkah bagus kalo kita melupakan seketika
dan berfikir supaya kita cuba untuk menerima,
tidak salah untuk menerima seseorang.
manusia bukan sempurna
sentiase cacat sentiase lupa sentiase bongkak.

alangkah bagus,
jika penerima kita di isi dngan sebuah perubahan dalam diri 
hanya untuk menjadi yg lebih baik
itulah penting muhasabah 
kita berfikir sejanak
jagn pentingkan diri
berfikir untuk yg lain 
walau hnya seketika

diri manusia tidak pernah dan tidak akan sempurna
kecuali Nabi Muhammad S.A.W


belajar menerima dan belajar juga melepaskan





Tuesday, February 15, 2011

This week and last week

its been a while since i left out my blog...
ok...
this week and last week....
mcm mcm berlaku.Noh pun x sure nak citer..
tapi ini yg berlaku..
SABTU.12/2/2011
ader USM Open Relay
kire olahraga terbuka ar sng citer..
Noh masuk jer saje saje dgn Rohilmi..
nie je yg dpat..
spike pinjam.haha
acara medley
200+200+400+800
and im 3rd runner.

ok itu minggu lepas..and this week
im entering PADU(pesta pantun antara desasiswa)
well, actually i have no idea why i entering this pantun
sounds silly right
BUT!!
this is a time where i can join any activities dat i want.
kene ar brani kan kan kan..
so event die start this friday and saturday* if i not mistaken
baju pendekar mustar warne biru

hahha

lastly
esok (RABU 16.2.2011)
ader WUS
karnival keusahawanan. dijemput hadir yer

*hidup nie you all kene brani amek risiko
kalo hidup x amek risiko
xder makne..
feel hidup blurr and dull
xder yg menarik
masuk jer ape yg ko minat
and ko kene brani amek RISIKO.

Tuesday, February 8, 2011

WOW!

wokey rite now im super duper hyper active
 I dunno why.
tapi itu yang ijahlina jolie jongs ckp kat aq malam semlam.
why??
ntah dier kate i too happy and too crazy when im on the phone with her..
ouch suare ijah halus..
tergoda dowh...
so ijah problem kire setel erk???
hahaha
.......

wokey now the biggest news is,
aq masuk pantun..kire termakan gak ar pujuk rayu rizal..
hahaha
aq pun x tau sbb aper aq masuk..really 
sound silly buts its the truth,,
kire budak aero bakal berentap..
maka berlaku ar malapetaka apabila jaya berpantun dengan lembaran..
hahaha
ro, minot, dinesh, mie, rodiah,zul, aku



tiap hari nampak rimau,
nmpak rimau dgn ikan yu,
dtng mau ambil limau,
saje mau ckp thank you

*Ky thanks for the limau sweet  punyer limau, kotak boley simpan erk..

limau@limau@limau@limau@limau@limau@limau@limau@limau@limau@limau@limau@lima

Wednesday, January 26, 2011

AINO


skunk nie, ramai gune DSLR.
kalo xder camera tu , x style ar..
tapi kalo takat reti buat gmabr blur jer pe gune???
then pandai gune auto jer.???
hahah
myb kowang ckp baru amatur en en en
tau x kowang??

gmbr yg cantik bukan setakat ader gackground blur..
tapi ader story..
ader sumthing yg kowang kene show..
'aq pun x reti pkai camera memahal mcm DSLR'
yg aq tau just gune handphone jer..
sbb tu tajuk aq AINO

bukan nak mempoyo kan diri..tapi just nak gtau..
even using handphone, u still can get the quality as DSLR
x cayer???
pic from sony aino

Tuesday, January 25, 2011

Jejaka Idaman

PERHATIAN!
seperti yang kita tahu,
di kampus USM cawangang 'kejut'
banyak sngat laki
so dalam group kiterang 'aerospace'
ader lebeh kurang 20 laki dan 6 pompuan..so ramai x??
wink wink
jadi kami sebagai budak aero,
kami mmg busy yg teramat do..
serius...
kerja mcm mcm ader..
dari assigmnet samapi ke bukan assigmnet
kami mmg x layan pompuan ar
kecuali zul da ader mata air..
ahahaha
kepada wanita yg mempunyai balak di aerospace tahun 1 nie
kami mmg busy harap maklum..
bukan kami xmau layan
tapi mmg kami busy..
macm bisness man..
so pepaham ar...
p/s: aq still single lagi do....

Sunday, January 23, 2011

tikam

al-kisah pada petang rabu.
heeeee
insiden paling best terjadi..

petang before sumer mmber nak gerak makna sushi kat induk
2 3 4 org lepak bilik aq,
kire sumer tu clasmate ar

pastu ade ar sowng mmber sejati aq nie
badak air a.k.a affanzi a.k.a uncit
tido kat katil aq
da ar tido mengalahkan tuan punyer katil
pastu dgn kebongokan aq yg mcm biaser g kacau dier

tngh dok lena tido sambil garu perut dier
aq pun dgn style letak ketiak aq kat muke dier
makin lame aq letak makin mate dier bergerak
tetibe

ADESSSSSSSSSSSS!!!
belakang aq rasa sakit
tgn dier tido pegang gunting jahit
melekat kat belkang badan aq
selamat x dalam 
pastu dgn  mcm biaser 
mcm insiden lepas
dier just gelak

aq pun gelak ar
so aq pergi mandi dgn badan yg berdarah..
menggulupur gak aq mandi..
tapi kejap jer
 2 3 ari pastu aq sihat mcm biaser..

Saturday, January 22, 2011

it's end here

ok, sejak kebelakangan ini.
aq busy semacam.
keje assigment pun makin hari makin bnyk.
aq nak stdy pun x dpat sbb assigmnet bnyk.
dengan catia lagi..
(skunk tngh pikir project catia)
perghhhhhhh
2 kali kene reject proposal.
xper demi group aq
aq menabanh kan diri.

so,
aq dgn nekad dan tabah nyer berkata
FACEBOOK aq telah deactivate

means aq just bukak lappy aq just untuk keje and assigment.
facebook pun da BORING .
xmacm dulu.

Thursday, January 20, 2011

culture shock?

Culture shock is the difficulty people have adjusting to a new culture that differs markedly from their own.
The shock of moving to a foreign country often consists of distinct phases, though not everyone passes through these phases and not everyone is in the new culture long enough to pass through all five. There are no fixed symptoms ascribed to culture shock as each person is affected differently.

Transition shock

Culture shock is a subcategory of a more universal construct called transition shock. Transition shock is a state of loss and disorientation predicated by a change in one's familiar environment which requires adjustment. There are many symptoms of transition shock, some which include:
  • excessive concern over cleanliness and health
  • feelings of helplessness and withdrawal
  • irritability
  • glazed stare
  • desire for home and old friends
  • physiological stress reactions
  • homesickness
  • boredom
  • withdrawal
  • getting "stuck" on one thing
  • excessive sleep
  • compulsive eating/drinking/weight gain
  • stereotyping host nationals
  • hostility towards host nationals
Read this "Culture shock in kL"
how she overcome the situation.
/www.thenutgraph.com/culture-shock-in-kl/

Sunday, January 16, 2011

Top 10 best club in kL

1.Zouk kL (kat tengah kL)
2.Rootz dance club (bukit bintang)
3.Ministry of sound aka M.O.S euphoria (bandar sunway)
4.Mist Club at (bangsar)
5.The opera (bandar sunway)
6.Club Quattro (baru bukak, Avenue K)
7.Infamous Beach club (jalan P.Ramlee)
8.Poppy Garden (jalan P.Ramlee)
9.@maison (Jalan yap ah shak)
10.GOSH club (jalan doraisamy)

enjoy ur nite. :D

smile

i will never see her smile again

never

Friday, January 14, 2011

satu malam sahaja

penat syial minggu nie.
keje berimbun timbun..
so aq xnak buang masa dgn bnyaknyer
aq xkan melengah an..

bile da penat nie kompem mau enjoy
so sbb kan da busy 
susah nak enjoy kalo kat kL
susah sikit nak 'escape' dari rumah
kalo kat usm susah sikit nak 'escape' dari kerja

at least one nite pun jadi ar
aq nak lepas tension
tapi susah ou
busy memanjang

rindukan bayangan malam

Tuesday, January 11, 2011

A day when I almost die

dalam air
mampu menahan nafas
nafas yang dipendam selama 3 minit
walaupun mcm sekejap
tapi perit
masa tu teringat segala kenangan lampau
ingat umi
bisikan hati
*aku xnak mati sekarang
dengan kuat aku melepas tangan yg mnarik aku kedalam air 
pusaran air terjun yang mmbawa maut
dapat melepas kan diri dari genggaman yang kuat
aq mengayuh tangn ku keatas
ku berenang sekuat hati
tapi daya yg kuat mmbuat ku penat
dimasa tiada harapan
ada tangan yang menyambut ku
dgn pantas aku ditarik
alhamdulillah
aku berada di permukaan
dgn lemah dan muka pucat 
aku sempat buat sign 'thumbs up'
kat kawan aku 
sambil melebarkan senyuman
pada malam tu 
kami gelak sakan
terkenang 
8 budak aero lemas 
Dr.Kamarul kata
"Aero tak boleh berada di bawah.
mesti di atas, baru selamat'

p/s kisah benar kejadian sabtu 12.10 tngahari

Friday, January 7, 2011

bukan kau yg mampu merubah semua

selalu pandangan orang, bile kiter mangatakan sesuatu yang baik.
kiter mampu mngubah trus pandangan..
tapi tahu tak,,
bukan ayat itu yang mampu mengubah sesuatu pendirian atau kehidupan seseorang
tetapi  kehidupan yang merujuk kepada persekitaran seseorang mangsa.

jika sesorang itu mahu kan sesuatu dgn sendiri, biarkan shj dgn pendirian dan pandangan
kerana itu hidup dier,
jagn kiter nak mangatakan tidak kepada seseorang,
kiter hanya mampu nasihat atau pedoman,
yang lain biar difikirkan sendiri

kerana bukan peribadi kau yang mampu mnegubah seseorang

Sunday, January 2, 2011

umor Dua Puluh

nie umor brape, lahir tahun 1988 ke?? lahir 80 brape: pakcik
saya baru masuk 20 pcik..lahir tahun 1991: noh
..................................
so kire aq da nampak ketuaan aq pada tahun 2011
*cpat cukur pe yg patut
tapi kire x prasan kan kiter yg lahir 1991 da msuk 20
cepat sngt
mcm nie ker life 20
mcm nie ker life yg kiter idamakan sejak keciq ag??

ngeahhh
kalo ijah dier kater dier cm bebudak
da msuk 20 bile nak matang ag
hahhaa

so kiter semua da masuk 20
mesti kelam kabut an an an 
mcm2 bnder kiter nak buat 
nak rasa
nak try
betul salah laen citer..
tapi itu ar remaja
aq pun sama gak
tapi papepun agama jgn lupe k

kalo ikutkan 20 nie da remaja tahap akhir
means kiter nak masuk dewasa da nie...
so kiter kene ar tau maner betul n maner yg slah  en en en ..
aq pun try nak mnghadapi umor 20 aq.
tapi aq harap kan 21
weeeeeee
okbye